SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Äntligen - skyddshjälm med Mips i vårt sortiment!

Mips är en ganska vanlig funktion i hjälmar inom sport och fritid då det ger en bra skyddande effekt. Tillverkare av skyddshjälmar har också anammat funktionen då nyttan är stor även inom arbetslivet. Därför kan vi nu erbjuda skyddshjälmar med Mips.
Mips är ett extra lager - ett friktionslager, som sitter på insidan av hjälmen. Det gör att huvudet kan röra sig ca 10-15 millimeter inne i hjälmen i olycksfall. Det här spelar en betydande roll för minimering av skador på hjärnan.

Rörelsemöjligheten är nyckelfaktorn när du som bär hjälm med Mips slår i något, faller eller träffas av fallande föremål. Mips-lagret bidrar till att den rotationskraft som kan uppstå fördelas över hjälmen.
Jämför det med en traditionell hjälm där hjärnan tar emot hela rotationskraften själv vilket kan ge allvarliga skador.
Kort sagt, Mips innebär att rotationsrörelserna minskar för hjärnan vilket i sin tur kan minska risken för skador.

Vi har högkvalitativa skyddshjälmar från erkända tillverkare i vårt sortiment och utvärderar utbudet kontinuerligt. Vi ser det därför som givet att erbjuda valet av skyddshjälm med Mips: Centurion Nexus Exceed Mips.

Hjälmen finns för beställning i vår webbutik samt i våra Procuratorbutiker.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-30
Åkerströms Björbo och Ovako ingår partnerskapAvkastning på över 200%
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?